Radio

Je bent aangekomen bij mijn “radio-leven”.
Sinds 1994 ben ik te beluisteren geweest via verschillende radiostations. Het begon met Omroep Tiel/Weekend FM, vervolgens Logo/Betuwe Radio en tussendoor ben ik ook te horen geweest bij Totaal 94.9 Doorgaans waren dat programma’s waarin ik platen draaide, welke door de meeste andere radiostations NIET gedraaid worden. Denk hieraan bijvoorbeeld aan de laagste regionen van de hitparade, maar ook net beginnende (en nog niet zo bekende) artiesten kregen van mij airplay. (Mits de kwaliteit het toe laat natuurlijk ;-) )

In 1999 ontmoette ik Arjen Grolleman, waardoor ik terrecht kwam in de Kink FM-burelen <klik>. Daar deed ik wat productionele werkzaamheden, zoals de samenstelling van de jaarlijst (2001) van de Outlaw 41. Vanuit daar hielp ik ook mee aan de herstart van Radio Veronica (onder de vlag van Vereniging Veronica).

Tijdens mijn lokale radio tijd heb ik naast een eigen radioshow, ook samen met 2 collega’s een live-muziek programma gemaakt. Wekelijks kwamen muzikanten uit heel het land om 2 uur lang hun muziek te promoten, eigen favorieten te draaien en bovenal kritische vragen op hun afgevuurd te krijgen. Na een goede 4 jaar stopte dat programma, maar kregen we bij de K.R.O. kans om dit ook een paar keer  landelijk te doen via het Radio 1 programma Nacht van het Goede Leven, tijdens afwezigheid van Adeline van Lier (De vaste presentatrice van dat programma). In het voorjaar van 2013 kwam ik weer in contact met mijn collega’s van Radio Totaal, waar elke dinsdagavond (hoe toevallig) een live muziek programma werd gemaakt onder de naam Rock n Roll Radio <klik>.  Als snel kwam ik wekelijks om wat hand en span diensten te verrichten en vooral: de bands te fotograferen! Dit liep door tot eind December 2015.

De optredende artiesten van zowel het live programma bij Betuwe Radio, K.R.O. Radio 1 als WebFM/RTV Totaal vind je uiteraard op de gastenlijst. <klik>