Fotografie

Last Update: 25.12.23

Een van mijn liefhebberijen is het maken van foto’s, vooral concertfotografie is iets waar ik veel voldoening uit kan halen. Nadat in februari 2009 mijn Sony Cybershot na 5 jaar trouwe intensieve dienst het begaf, vond ik dat het tijd werd voor het echte werk. De aanschaf van een Nikon D80 spiegelreflex leek mij daarbij een stap in de juiste richting. Sinds die aankoop zijn we inmiddels al over de 145.000 afdrukken verder. Toegegeven: de ene foto beter dan de andere… maar oefening baart kunst, zoals het gezegde luidt.

In Februari 2015 heeft de D80 plaatsgemaakt voor een D5500, direct gekocht na haar release op 5 februari van dat jaar. Naast fotografie is er nu ook mogelijkheid om films te maken in hoge resolutie. Wat objectieven betreft gebruik ik een 10-24 (2.8), 24-70 (2.8), 70-200 (2.8) en een 50 mm (1.8), waardoor het mogelijk is geworden om hoge kwaliteit te leveren. In juli 2017 is de D5500 vervangen voor de D5600.
Ook een  D5600 heeft echter geen onbeperkt leven. Na de 4Daagse feesten van 2022 werd het duidelijk dat ie aan het einde van zijn latijn was. In Augustus nog een laatste keer een band mee vastgelegd, maar die avond overleden. In de winkel was geen D5600 meer te verkrijgen; een andere kopen was logisch… maar dan was ik ook aan andere randapparatuur toe. Online een Duits bedrijf gevonden welke tweede hands er nog wel een had. Hij stond online als “als nieuw”. Enige wat er niet bij stond was de shuttercount, maar was allang blij dat ik er eentje vond! Dus, ik geef toe, een grote gok genomen en besteld. Binnen gekomen: snel een foto gemaakt en geupload….305! clicks had ie gemaakt! Da’s wel wat anders dan mijn vorige die al ruim boven de 97.000 zat! 😄

Dames en heren: we kunnen weer!!!!! 🥳 Dus schroom niet en laat mij vooral weten waar er vastgelegde herinneringen nodig zijn! 😎
De afgelopen jaren heb ik veel muzikanten gefotografeerd, waarbij er een stijgende lijn in de kwaliteit zichtbaar begon te worden. Iets wat zeer geapprecieerd werd door de gefotografeerden. Websites waar mijn foto’s onder andere te bewonderen zijn:

Een van de eerste echt geslaagde foto’s werd gemaakt op 12 Maart 2009 in Paradiso, Amsterdam. Deze avond had de Amsterdamse band pEp hun cd-presentatie. Na afloop stuurde ik enkele foto’s naar de bandleden op, niet wetende dat zij die van mij ook doorstuurde als promo materiaal. Ik werd blij verrast toen ik een recensie las van deze avond op Musicfrom.nl en zag dat deze website mijn foto had uitgekozen om een banner van te maken! <Klik op onderstaande afbeelding voor de originele foto.

 In het najaar van 2009 heb ik mijn eerste reclame-fotografie opdracht afgeleverd. In Den Haag startte op 11 oktober een nieuwe massagesalon gevestigd aan de Hildebrandstraat. Hiervoor heb ik foto’s gemaakt van het interieur van het pand en de handelingen die verricht werden bij het geven van massages. De gemaakte foto’s werden gebruikt voor hun flyers, businesscards en website. Deze salon heeft haar deuren  nog geen jaar later moeten sluiten.

*** Klik op de afbeeldingen links en rechts voor vergroting ***

In het voorjaar van 2013 fotografeerde ik bij een klassiek concert van Laura Refecas & Roderigo Robles de Medina. Later dat jaar werden er bij een optreden video opnamen gemaakt voor een dvd. Op de hoes prijken twee foto’s van mijn hand. <Klik links>. In de zomer ontwierp de P.P.M. Band een eigen applicatie. Hiermee kan het publiek tijdens hun optredens via mobiel verzoekjes doorgeven. De Weekendkrant Twente schreef hierover en illustreerde dat met een door mij gemaakte foto van de zangeres <Kllik rechts voor pdf versie>

Op 14 februari 2014 was de officiele start van het cover-duo Better Together, bestaande uit Jelle Visser en Fabiana Dammers, twee muzikanten die ook los van elkaar succes hebben met eigen geschreven werk. De foto’s hiervoor werden door mij geschoten in augustus 2013 op verschillende  locaties in IJmuiden. (Inmiddels bestaat dit duo niet meer en heeft dit domein een andere eigenaar).

In September 2014 was de coverband Co-Incidental te gast bij Rock and Roll Radio. Zoals gebruikelijk was ik aanwezig die avond om alles fotografisch vast te leggen. Twee maanden later doet hun zangeres Andrea mee aan de The Voice of Berghem en wint deze talentenjacht. Haar Co-Incidental collega’s zijn trots en bezorgen haar onderstaande taart.

En mocht je het opeten van de foto zonde vinden: promotie materiaal in de vorm van een ansichkaart is OOK een van de mogelijkheden, zo bedacht Hanneke Laura.

Ter promotie van Web FM en Web TV verscheen er in November 2014 een Web Krant.  Rock and Roll Radio kreeg daarin een volledige pagina, waarbij 2 foto’s van mij werden gebruikt.
Als je op onderstaande afbeelding klikt,  krijg je het artikel leesbaar te zien.

Andere kranten/magazine artikelen:
– 23.01.14 Topavond voor 7NA via Enters Nieuws.
– 22.04.14 Beuningen heeft een muziekpodium via Beuningen Nieuws.nl
deel 1, deel 2, deel 3
– 10.12.14 Songwritermiddag op Kasteel Doornenburg via De Doornenburger.
deel 1, deel 2
– 10.12.14 Songerwritersmiddag op kasteel een succes via De Nieuwe Krant.
– 10.12.14 Songwritersmiddag Kasteel Doornenburg groot succes via Lingewaarde Nieuws.
– 12.12.14 Nederlands radiopodium Rock n Roll Radio met 3 topbands via Beuningen Nieuws.nl
deel 1, deel 2, deel 3
– 07.02.15 Muurschildering voor kinderafdeling Bernhoven via De MooiBernheze krant.
– 24.06.15 Al 35 jaar op Tilt via De Bernhezer.

Na eind Oktober 2015 een voorstelling van zangeres Krystl te hebben bijgewoond in Theater Reehorst in Ede, is zij op 18 November ter promotie van haar theatertour “Krystl in het klein” te gast bij het RTL4 programma Koffietijd. Tijdens het interview worden een viertal foto’s getoond op een scherm op de achtergrond, welke ik destijds in Ede van haar had geschoten.

Eind November 2015 vertrokken Soul ID-zangeressen Roos van Breukelen en Liesebeth Gresnigt naar de Nederlandse militairen in Irak om voor ze op te treden. En zo kwamen mijn foto’s op onderstaande affiche terrecht:

Een bedankkaartje van Outline n.a.v. hun 6 jarig bestaan glipte na afloop door mijn brievenbus…

Nog wat kranten/magazine artikelen waar mijn foto’s voor gebruikt werden:

– 01.06.16 artikel over Draadloos gitaarspelen via Bandcoach (35).
– 23.06.16 Papa di Grazzi laat de pleinen springen.
– 01.09.16 Slagwerk-stucen met Mark Eeftens via Slagwerkkrant (195).
deel 1, deel 2, deel 3

– 21.09.16 Coverband Co-Incidental rockt al vijf jaar via De MooiBernheze krant.

http://ronnievanschenkhof.nl/fotografie/

… voor al uw: live-foto’s, dvd-hoesjes, taartversieringen, ansichkaarten, krant- en magazineartikel-aanvullingen, poster aankledingen…
 ….en jawel: KERSTVERSIERINGEN!!!
(Gemaakt door Luminize fan Nena Jansen)
Begin Juli 2017: Zangeres Brenda van Rosmalen wordt wederom het vrouwelijke boegbeeld van Dusty Road, dus ja.. dan moet wel de promokaart ge-update worden…

05.08.18: Hanneke Laura & Luuk Lenders treden op…
En dat mocht in de krant! Maar uiteraard ook digitaal:


Uit de categorie “Artiestenagenda’s” : Victoria Kern (Helene Fischer Double) en coverband Broadway:

In 2020 en 2021 werd het rustig: weinig shoots, dus ook geen media, welke mijn foto’s gebruikte.
Dat ging weer verder in Juni 2021: de nieuwsbrief van C.C. de Pas – Heesch ter aankondiging van weer een editie van Hisse Helden (klik).

21.09.22. Een foto van Summerland, welke ik eerder dat jaar in Huissen had gemaakt, werd gebruikt bij een aankondiging van hun optreden tijdens de start van de Huissense kermis in September:

Goh!